Afspraak maken

Dr. M. Geeroms

Dr. M. Geeroms

Dr. Maxim Geeroms MD, PhD, MSc, FCCP is een erkend plastisch, reconstructief en esthetisch chirurg (RIZIV nummer 1-99339-93-210), opgeleid in België, Luxemburg, Japan, Taiwan en Australië.
Dr. Maxim Geeroms behaalde zijn artsendiploma (MD) magna cum laude aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) in 2013.
 
Tussen 2013 en 2021 volgde hij de specialisatie tot plastisch, reconstructief en esthetisch chirurg onder supervisie van Prof. Dr. Moustapha Hamdi. Hij werkte tijdens zijn opleiding in UZ Brussel, AZ Sint-Jan in Brugge, Centre Hospitalier de Luxembourg, het Brandwondencentrum in het Militair Hospitaal in Brussel, en CHU Tivoli in La Louvière.
 
Tussen 2015 en 2017 was Dr. Maxim Geeroms onderzoeker aan de Juntendo University in Tokio. In 2020 behaalde hij een Doctoraat (PhD) in de Medische Wetenschappen over het gebruik van stamcellen en bloedvatvorming in fat grafting (lipofilling).
 
Na zijn opleiding volgde Dr. Maxim Geeroms een eerste Fellowship in de Reconstructieve Microchirurgie aan het prestigieuze Chang Gung Memorial Hospital in Taiwan. Onder supervisie van o.a. Prof. Dr. Fu-Chan Wei kon hij 12 maanden lang intensief werken in de bakermat van microchirurgie, en reconstructies en vrije flappen uitvoeren na borstkanker, na hoofd- en halskanker, na trauma, en na verlamming van de aangezichts- en andere zenuwen. Tijdens deze periode behaalde Dr. Maxim Geeroms een Master of Science (MSc) in de Reconstructieve Microchirurgie aan de Chang Gung University.
 
Dr. Maxim Geeroms verhuisde nadien naar Gold Coast in Australië waar hij gedurende 12 maanden werkte als Fellow aan de Breast Academy, Pacific Private Hospital en Pindara Private Hospital. In het team van Dr. Craig Layt en Dr. Luke Stradwick specialiseerde hij zich in alle aspecten van moderne esthetische chirurgie, met een specifieke focus op borstchirurgie.
 
Dr. Maxim Geeroms bracht zijn internationale ervaring mee naar België en is dankzij zijn intensieve opleiding voornamelijk gespecialiseerd in esthetische borstchirurgie (vergroting, lifting of mastopexie, de combinatie van vergroting en lifting, verkleining of reductie, hybride borstvergroting, tubereuze borsten, gynaecomastie, tepelcorrecties) en reconstructieve borstchirurgie (bv. met DIEP flap of PAP flap); microchirurgie en vrije flappen in de hoofd- en halsregio of ter reconstructie van ledematen; fat grafting of lipofilling; chirurgische aangezichtsverjonging; buikwandcorrectie; en behandeling van brandwonden. 
 
Dr. Maxim Geeroms is lid van de Royal Belgian Society for Plastic Surgery (RBSPS) en International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS). Hij studeerde in 2021 af als Fellow van het Collegium Chirurgicum Plasticum (FCCP). Hij is ook geregistreerd als arts bij de Australian Health Practitioner Regulation Agency (AHPRA) en lid van de Royal Australasian College of Surgeons (RACS).
 
Dr. Maxim Geeroms publiceerde artikels in o.a. Plastic and Reconstructive Surgery, in Aesthetic Surgery Journal, in Journal of Reconstructive Microsurgery, in Journal of Cosmetic Dermatology, en Annals of Plastic & Reconstructive Surgery. Hij publiceerde ook book chapters over het gebruik van stamcellen bij fat grafting (lipofilling) en over bilvergrotingen of "Brazilian butt lift" (BBL).
 
Dr. Maxim Geeroms werkt zowel in ASZ Aalst als OLV Aalst.

www.plastisch-chirurgen.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.