Liposuctie

Liposuctie of liposculptuur is een chirurgische techniek die zeer veel wordt gebruikt in de plastische heelkunde. Deze techniek laat toe om vet weg te "zuigen" op bepaalde plaatsen op het lichaam door middel van fijne canules en kleine huidincisies. Het doel van de procedure is overtollig vet weg te nemen en zo de contour van het lichaam te verbeteren.

Lees meer...

Buikwandcorrectie - Abdominoplastie

Huid- en vetoverschot ter hoogte van de buik kan zich ontwikkelen doorheen de jaren. Meestal zijn zwangerschappen of gewichtsveranderingen de oorzaak van dit "beetje teveel". Je kan er je minder comfortabel door voelen, kledij past minder mooi of in meer uitgesproken gevallen zoals bij zwaar gewichtsverlies kan het het functioneren belemmeren.

Lees meer...

Armlift

Gewichtsverlies of veroudering kan er voor zorgen dat de huid van de bovenarm minder strak zit. Dit kan storend zijn wanneer je kledij met korte mouwen draagt en is esthetisch niet aantrekkelijk. Met een armlift kan bij veel patiënten dit probleem worden gecorrigeerd.

Lees meer...

Dijlift

Gewichtsverlies of veroudering kan er voor zorgen dat de huid aan de binnenzijde van de dijen minder strak zit. Dit kan zeer oncomfortabel zijn en is esthetisch niet aantrekkelijk. Met een dijlift kan bij veel patiënten dit probleem worden gecorrigeerd.

Lees meer...

Na gewichtsverlies - Postbariatrisch

Patiënten die kampen met overgewicht streven meer en meer naar het ideale gewicht. Het bereiken van dit ideale is niet altijd gemakkelijk. Via een dieet is het mogelijk om dit te bereiken, maar steeds meer patiënten doen een beroep op heelkunde (bv. gastric bypass) om een sterk gewichtsverlies te bereiken. 

Lees meer...

Genitaal - Schaamlipverkleining

Plastische chirurgie kan tevens aangewend worden om een correctie van de genitale regio uit te voeren. De meest doeltreffende ingreep hierbij is de verkleining van de kleine schaamlippen.

Lees meer...

Littekens - Correctie

Ongevallen of operaties kunnen littekens nalaten overal op het lichaam. In het beste geval genezen deze onopvallend, maar soms blijven ze duidelijk zichtbaar. Een litteken kan verbreden, rood en dik worden (hypertroof) of echt beginnen groeien (keloïd). In deze gevallen is het litteken onesthetisch en kan plastische chirurgie mogelijks een oplossing bieden.

Lees meer...

Overmatig zweten - Hyperhidrose

Overmatig zweten voornamelijk ter hoogte van de oksels kan zeer vervelend zijn. Je voelt je niet fris, je hebt natte plekken op je kledij en het kan gepaard gaan met vervelende geuren. Soms wordt het veroorzaakt door een onderliggende aandoening van de schildklier of diabetes, maar in de meeste gevallen is een overactiviteit van de zweetklieren de oorzaak.

Lees meer...

Huidletsels

Bij Dr. Yves Sinove kan u terecht voor wegname van alle letsels die op de huid aanwezig zijn. Geboortplekjes of moedervlekken (naevi) die op een vervelende, zichtbare plaats staan of verdacht lijken, kunnen meestal onder lokale verdoving worden weggenomen.

Lees meer...

Bilvergroting

Een bilvergroting kan de vorm en het volume van de billen corrigeren na vermagering of om ze "vrouwelijker" te maken. Tegenwoordig wordt er meer de nadruk gelegd op het uitzicht van de billen. Het is een regio die lang vergeten was binnen de plastische heelkunde, maar waarvoor nu goede oplossingen bestaan om het uiterlijk te verbeteren. 

Lees meer...

www.plastisch-chirurgen.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.