Liposuctie

Plastisch chirurgen Yves Sinove en Julie Dobbeleir actief in de driehoek Gent, Antwerpen, Brussel (Aalst, Zottegem, Wetteren, Temse en Sint-Niklaas): liposuctie is een techniek waarbij vet wordt weggezogen

Liposuctie

Liposuctie of liposculptuur is een chirurgische techniek die zeer veel wordt gebruikt in de plastische heelkunde. Deze techniek laat toe om vet weg te "zuigen" op bepaalde plaatsen op het lichaam door middel van fijne canules en kleine huidincisies. Het doel van de procedure is overtollig vet weg te nemen en zo de contour van het lichaam te verbeteren.

De plaatsen op het lichaam waar liposuctie frequent wordt toegepast zijn de buik, de flanken, de dijen, de knieƫn, de kin/hals enz. In feite kan iedere zone op het lichaam, waar er overtollig vet aanwezig is, behandeld worden met liposuctie. Het is evenwel geen vermageringsoperatie en na forse vermagering zal het ook niet helpen bij belangrijk huidoverschot: hiervoor zijn een buikcorrectie, een armlift of een dijlift meer geschikt. Het is de ideale techniek bij personen die een "ideaal" gewicht hebben, maar op bepaalde zones toch nog een vetoverschot hebben, dat niet weggaat met vermageren. Deze techniek wordt ook gebruikt om vetweefsel te bekomen om een lipofilling uit te voeren.

Praktisch

  • De ingreep kan soms onder lokale verdoving worden uitgevoerd
  • Indien er vele zones dienen te worden aangepakt is een algemene verdoving meer aangewezen
  • De ingreep wordt in dagkliniek uitgevoerd
  • U kan gedurende een 2-tal weken pijnklachten en bloeduitstortingen hebben
  • Soms kan het gevoel in de liposuctiezones wat verstoord zijn, maar dit recupereert
  • U draagt best gedurende 4 tot 6 weken een lipopanty om een mooie, egale heling te bekomen

www.plastisch-chirurgen.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.