Bilvergroting

Plastisch chirurgen Yves Sinove en Julie Dobbeleir actief in de driehoek Gent, Antwerpen, Brussel (Aalst, Zottegem, Wetteren, Temse en Sint-Niklaas): een bilvergroting kan het uitzicht van de billen verbeteren

Bilvergroting

Een bilvergroting kan de vorm en het volume van de billen corrigeren na vermagering of om ze "vrouwelijker" te maken. Tegenwoordig wordt er meer de nadruk gelegd op het uitzicht van de billen. Het is een regio die lang vergeten was binnen de plastische heelkunde, maar waarvoor nu goede oplossingen bestaan om het uiterlijk te verbeteren. 

De ingreep wordt meestal uitgevoerd door het plaatsen van een prothese. Via 2 incisies in de bilspleet worden de prothesen geplaatst in de bilspier. Op deze manier is er een volledige bedekking van de prothesen waardoor deze "onzichtbaar" zijn. Na het herstel kunnen alle activiteiten zoals voorheen worden uitgeoefend.

Bij sommige patiĆ«nten wordt de ingreep uitgevoerd door middel van lipofilling of door de combinatie van prothese met lipofilling. Meestal wordt de lipofilling dan gebruikt om de zijkant van de billen ronder te maken. Ook kan de ronding van de billen benadrukt worden door liposuctie van de lage rug. Ook bij transgender patiĆ«nten wordt een bilvergroting frequent toegepast om de billen vrouwelijker te maken.

 

Praktisch

  • De ingreep wordt onder algemene verdoving uitgevoerd
  • De ingreep wordt in dagkliniek uitgevoerd
  • U kan gedurende een 2-tal weken pijnklachten en bloeduitstortingen hebben
  • Soms kan het gevoel in de liposuctiezones wat verstoord zijn, maar dit recupereert

www.plastisch-chirurgen.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.