Tepel

Plastisch chirurgen Yves Sinove en Julie Dobbeleir actief in de driehoek Gent, Antwerpen, Brussel (Aalst, Zottegem, Wetteren, Temse en Sint-Niklaas): bij plastisch chirurgen kan u terecht voor correctie en reconstructie van de tepel

Tepel

tepelreconstructie

Een borstreconstructie is pas compleet wanneer de ook de tepel is gereconstrueerd en getatoeƫerd. Onafhankelijk van het type reconstructie die bij u is uitgevoerd, het is altijd mogelijk om met het weefsel van de borst een tepel te reconstrueren.

Aanvankelijk kan deze gereconstrueerde vrij groot lijken, maar deze neemt over verloop van enkele maanden sterk in volume af. Wanneer de heling achter de rug is kan de tatoeage worden uitgevoerd. Dikwijls zullen beide tepels worden getatoeĆ«erd om kleurverschillen te vermijden. 

praktisch

  • De ingreep wordt dikwijls gecombineerd met andere correcties na de borstreconstructie
  • De ingreep kan vlot onder lokale verdoving worden uitgevoerd
  • U dient gedurende 4 weken een tepelmousse te dragen om de gereconstrueerde tepel te beschermen

tepelverkleining

Een opvallende tepel of een te groot tepelhof kunnen soms storend zijn, zeker wanneer er een asymmetrie bestaat. Een kleine ingreep volstaat meestal om dit te corrigeren. Dit kan meestal onder lokale verdoving worden uitgevoerd en met een minimaal litteken.

ingetrokken tepel

Een ingetrokken tepel kan esthetisch zeer storend zijn. Dikwijls is het een toestand die reeds bestaat vanaf de start van de borstontwikkeling. Een correctie is meestal wel mogelijk. Via een kleine incisie onder de tepel kan de intrekking worden gecorrigeerd. Ook kan men gebruik maken van een piercing die minstens 1 jaar dient gedragen te worden. Of men kan een combinatie doen van een heelkundige correctie en een piercing. Het beste resultaat wordt bekomen wanneer er een heelkundige correctie wordt uitgevoerd. Het is een ingreep die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd en waarvoor geen opname is vereist.

Daarnaast kan intrekking van de tepel ook een teken zijn dat er iets mis is in de borst, zeker wanneer het plots ontstaat en slechts langs 1 kant aanwezig is. Verder onderzoek met een mammografie is dan zeker aangewezen.

www.plastisch-chirurgen.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.