Facelift - MACS

Plastisch chirurgen Yves Sinove en Julie Dobbeleir actief in de driehoek Gent, Antwerpen, Brussel (Aalst, Zottegem, Wetteren, Temse en Sint-Niklaas): een MACS facelift is een minilift om de contour van de hals en gelaat te verbeteren

Facelift - MACS

Veroudering in het gelaat wordt veroorzaakt door 3 zaken: verlies van elasticiteit in de huid en onderliggende weefsels, verlies van vetweefsel en volume, en de zwaartekracht. Deze zaken geven een ouder uitzicht aan uw gelaat: de kaaklijn wordt minder zuiver, de hals verliest zijn stevigheid, er komen plooien rond de mond en de wangen zijn minder vol. Bij een facelift worden al deze zaken grondig aangepakt.

Een "facelift" is in feite een totaal-ingreep van verschillende technieken die u een frisser en jonger uitzicht geven. Naast de chirurgie op de huid en onderliggende weefsels, wordt de procedure meestal aangevuld met liposuctie van de hals en lipofilling van de wangen en rimpels. Daarnaast wordt de procedure regelmatig gecombineerd met een bovenste of onderste ooglidcorrectie. Bij een facelift wordt niet enkel de huid "aangespannen". De belangrijkste aanpassing wordt uitgevoerd op de onderliggende weefsels. Door hun verlies aan elasticiteit zijn deze door de zwaartekracht naar beneden verplaatst en tijdens de operatie worden deze terug naar boven gebracht. Nadien wordt de huid aangepast aan de nieuwe situatie. Deze manier van werken zorgt voor een meer langdurig resultaat in vergelijking met enkel een aanpassing van de huid. Deze techniek wordt soms ook "MACS" lift genoemd. De ingreep wordt uitgevoerd via een incisie voor het oor, die doorloopt in het haar en na genezing quasi onzichtbaar is. Door de beperkte incisie spreekt men soms van een "mini-lift".

praktisch

  • De ingreep wordt meestal onder algemene verdoving uitgevoerd
  • De ingreep kan in dagkliniek worden uitgevoerd
  • Een absolute rookstop is een vereiste
  • Een laserbehandeling kan een aanvulling zijn om de fijne rimpels te verbeteren
  • U dient 2 weken herstel te voorzien

www.plastisch-chirurgen.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.