Lipofilling Gelaat

Plastisch chirurgen Yves Sinove en Julie Dobbeleir actief in de driehoek Gent, Antwerpen, Brussel (Aalst, Zottegem, Wetteren, Temse en Sint-Niklaas): lipofilling is een techniek om vet in het gelaat te injecteren

Lipofilling Gelaat

Lipofilling is een veilige techniek waarbij vet van de ene plaats op het lichaam wordt getransplanteerd naar een andere plaats. Door middel van liposuctie wordt het vet weggenomen op plaatsen waar er "overtollig" vet aanwezig is.

Na bewerking van het vet (filtratie, spoeling of centrifugatie) worden de zuivere vetcellen bekomen. Deze vetcellen worden vervolgens geïnjecteerd op plaats waar men lipofilling wil toepassen.

Naast in de borst, wordt lipofilling heden frequent gebruikt in het gelaat. Volume in het gelaat is een teken van jeugdigheid en gezondheid. Veroudering gaat gepaard met verlies van volume in het gelaat. Ook zal onder invloed van de zwaartekracht volume in het gelaat zich gaan verplaatsen, gaan zakken: het vetvolume in de wangen neemt in omvang af en zakt uit naar beneden; plooien ontstaan met name van de neus naar de mondhoeken; de oogleden, voornamelijk de bovenste, zijn minder vol; de lippen zijn minder uitgesproken. Al deze problemen kunnen door lipofilling worden aangepakt.

Door vetinjecties in de wangen wordt het volume hersteld en wordt een "lifting" effect bekomen. Tevens kan de plooi tussen de neus en de mondhoek zachter worden gemaakt. Bijna overal waar er volume ontbreekt kan lipofilling worden toegepast. Samen met u wordt bekeken op welke plaatsen in het gelaat de techniek een oplossing kan bieden. Een bijkomend positief effect van de vetinjecties is meestal huidverjonging en verbetering van de huidkwaliteit.

Het grote voordeel van lipofilling ten opzichte van rimpelvullers is het blijvend resultaat. Toch kan het noodzakelijk zijn om de ingreep te herhalen omdat er steeds een gedeelte van de getransplanteerde vetcellen verloren gaan.

Praktisch

  • De ingreep kan dikwijls onder lokale verdoving worden uitgevoerd
  • De eerste 2 tot 3 weken dient u rekening te houden met lichte zwelling en eventueel lichte verkleuring
  • Lipofilling wordt dikwijls gebruikt in combinatie met andere ingrepen zoals een bovenste ooglidcorrectie of een facelift

www.plastisch-chirurgen.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.