Neuscorrectie - Rhinoplastie

Plastisch chirurgen Yves Sinove en Julie Dobbeleir actief in de driehoek Gent, Antwerpen, Brussel (Aalst, Zottegem, Wetteren, Temse en Sint-Niklaas): met een neuscorrectie kunnen storende zaken worden bijgewerkt

Neuscorrectie - Rhinoplastie

Indien u ontevreden bent over de vorm of grootte van de neus kan een neuscorrectie of rhinoplastie een mogelijke oplossing zijn. Naast de esthetische bezwaren kunnen er ook functionele redenen zijn zoals bemoeilijkte neusademhaling, om een neuscorrectie te laten uitvoeren.

Hierbij is het van groot belang om samen met uw arts de verwachtingen goed op elkaar af te stemmen zodat een bevredigend resultaat kan bekomen worden. Met behulp van een kleine insnede ter hoogte van de neusbrug kunnen er correcties aan het onderliggende kraakbeen framewerk worden aangebracht zodat de neus de gewenste vorm krijgt. Hierbij kan de neustip worden verfijnd en de storende 'hump' ter hoogte van de neusrug worden verwijderd. Een neuscorrectie wordt vaak gecombineerd met andere ingrepen in het gelaat zoals een ooglidcorrectie, wenkbrauwcorrectie en facelift. Na de ingreep wordt er een gipsverband ter hoogte van de neus aangebracht welke gedurende 1 week ter plaatse dient te blijven. Nadien dient u het gipsverband nog 's nachts te dragen gedurende een drietal weken. Afhankelijke van de uitgebreidheid van de ingreep, gebeurt deze in dagziekenhuis ofwel met één overnachting.

Praktisch

  • De ingreep gebeurt meestal in dagkliniek onder algemene verdoving
  • Soms wordt er samen met de Neus, Keel en Oor arts geopereerd om functionele problemen aan te pakken
  • De blauwe plekken zijn 5 tot 7 dagen aanwezig
  • De wieken in de neus blijven gedurende 48u te plaatse

www.plastisch-chirurgen.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.