Dijlift

Dijlift

Gewichtsverlies of veroudering kan er voor zorgen dat de huid aan de binnenzijde van de dijen minder strak zit. Dit kan zeer oncomfortabel zijn en is esthetisch niet aantrekkelijk. Met een dijlift kan bij veel patiƫnten dit probleem worden gecorrigeerd.

Een verbetering van het uitzicht van de dijen kan op 2 manieren worden bekomen:

Wanneer er weinig huidoverschot aanwezig is en wanneer er nog voldoende elasticiteit in de huid aanwezig is, kan een liposuctie helpen. Hierbij is het niet de bedoeling om veel vet weg te nemen want meestal is de huid minder strak doordat er juist vetweefsel is verdwenen. Met een liposuctie kan littekenweefsel worden uitgelokt dat er voor zorgt dat de huid terug strakker staat. Deze techniek kan slechts selectief worden toegepast en het resultaat is pas definitief zichtbaar na een drietal maanden.

Bij de meeste patiƫnten is er een duidelijk huidoverschot aanwezig. Enkel een chirurgische correctie zal dit huidoverschot kunnen wegnemen. De grootte van het litteken dat hiervoor moet gemaakt worden is afhankelijk van de hoeveelheid huidoverschot. Meestal volstaat het om een litteken in de lies te maken en het huidoverschot weg te nemen. Soms zal er ook een litteken op de binnenzijde van de dijen moeten geplaatst worden.

PRAKTISCH

  • Een liposuctie kan onder lokale verdoving worden uitgevoerd
  • Een huidexcisie wordt meestal onder algemene verdoving uitgevoerd
  • De ingreep wordt meestal in dagkliniek uitgevoerd
  • Na liposuctie zal gedurende 1 maand een drukverband moeten gedragen worden
  • De ingreep is altijd esthetisch en er is dus geen tussenkomst van de mutualiteit voorzien

www.plastisch-chirurgen.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.