Borstvergroting

Plastisch chirurgen Yves Sinove en Julie Dobbeleir actief in de driehoek Gent, Antwerpen, Brussel (Aalst, Zottegem, Wetteren, Temse en Sint-Niklaas): een borstvergroting met prothesen kan je meer zelfvertrouwen geven

Borstvergroting

Complexen omwille van te kleine borsten kunnen een belangrijke hinderpaal zijn voor het goed welbehagen en geluk van de vrouw. Een borstvergroting of borstaugmentatie kan een oplossing zijn. De procedure is vandaag een routine ingreep geworden.

Meestal wordt een implantaat of prothese uit silicone gebruikt om het gewenste resultaat te bekomen. Het soort implantaat, de incisie om het implantaat in te brengen en de plaats van het implantaat in de borst wordt gekozen in samenspraak met de patiënt tijdens het preoperatief consult. Ook uw eigen vet door middel van lipofilling kan gebruikt worden om een borstvergroting uit te voeren, al dan niet in combinatie met een prothese.

Implantaat

Een implantaat bestaat uit een siliconenomhulsel gevuld met een siliconengel. In tegenstelling tot watergevulde prothesen zijn deze zachter en voelen dus natuurlijker aan. De siliconengel, waarmee het implantaat is gevuld, is niet meer vloeibaar. Men spreekt over “cohesive gel”, waardoor bij beschadiging van het omhulsel, de silicone op zijn plaats blijft en zich niet kan verspreiden in het lichaam.
Dit type prothese bestaat in twee uitvoeringen: rond of druppelvormig (anatomisch). Welke type bij u wordt gebruikt is afhankelijk van uw lichaamsbouw en het gewenste resultaat dat u beoogt.
Het omhulsel van de prothese kan glad of ruw zijn uitgevoerd. Meestel wordt een ruwe of getextureerde prothese gebruikt. Deze prothese blijft beter op zijn plaats en de ruwe structuur vermindert het risico op verwikkelingen zoals kapselcontractuur. De ruwe laag op de prothese kan ook uitgevoerd zijn in poly-urethaan. De verschillende mogelijkheden worden graag met u overlopen tijdens een informerend en interactief gesprek.

Incisie

De plooi onder de borst of het tepelhof worden gebruikt om de prothese te plaatsen. Elk van deze littekens genezen mooi en onopvallend en geven een goede toegangsweg tot de borst. Dit laat toe om op gecontroleerde en exacte wijze de prothese te plaatsen.  

De plaats in de borst

De prothese kan in de borst VOOR of ACHTER de borstspier worden geplaatst. Deze keuze wordt voornamelijk bepaald door uw lichaamsbouw en de grootte van uw huidige borst. Bij magere personen met weinig borstklierweefsel zal de prothese achter de spier worden geplaatst zodat de rand van de prothese minder zichtbaar is.
Een mogelijkheid om de prothese toch voor de borstspier te plaatsen wanneer u mager bent of weinig borstweefsel heeft, is de bovenzijde van de borst een dikker kussen te bezorgen door middel van lipofilling. Hierbij worden vetcellen getransplanteerd naar de bovenzijde van de borst om het kussen op de prothese te verdikken.

Praktisch

  • De ingreep wordt meestal in dagkliniek uitgevoerd onder algemene verdoving
  • Indien u ouder bent dan 35 jaar, dient er voor de operatie een mammografie te worden uitgevoerd
  • In de eerste week na de operatie zal u meer pijn ervaren wanneer de prothese achter de borstspier is geplaatst
  • Het verband geplaatst tijdens de operatie mag na 1 dag worden verwijderd
  • Een eerste controle is voorzien na 1 week
  • De eerste 6 weken draagt u best een sportBH, of een BH zonder beugels

www.plastisch-chirurgen.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.