Borstverkleining Mannen - Gynaecomastie

Borstverkleining Mannen - Gynaecomastie

Gynecomastie is de overdreven borstontwikkeling bij mannen. In veel gevallen betreft het een constitutionele ontwikkeling van het klierweefsel, maar soms kan een onderliggende hormonale oorzaak worden angetoond. Het is dan ook nuttig in sommige gevallen dat u eerst wordt gezien door een endocrinoloog om een eventuele hormonale oorzaak uit te sluiten.

Daarenboven kan overgewicht het probleem accentueren.

Via een operatie kan de vorm van de borstkas verbeterd worden en het klierweefsel worden weggenomen. Bij lichte gevallen is liposuctie meestal voldoende om een aanvaardbaar resultaat te bekomen. Dit laat bijna geen litteken na en is relatief eenvoudige ingreep om u van uw probleem te verlossen. Indien liposuctie bij u onvoldoende resultaat zou bieden, moet een incisie gemaakt worden aan de onderzijde van de tepelhof om het klierweefsel te verwijderen, meestal aangevuld met liposuctie. Wanneer er een belangrijk huidoverschot te verwachten is, zal er een litteken gemaakt worden rondom de volledige tepelhof, om het huidoverschot te kunnen verwijderen.

praktisch

  • Liposuctie wordt in dagkliniek uitgevoerd
  • Bij de overige technieken zijn dikwijls één of meerdere overnachtingen aangewezen
  • Er worden meestal buisjes (drains) geplaatst om het overtollig vocht en bloed te draineren
  • U draagt best gedurende minstens 4 weken een drukverband om een egale en mooie heling te bekomen

www.plastisch-chirurgen.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.