Borstlifting - Mastopexie

Borstlifting - Mastopexie

Natuurlijke evolutie, zwangerschappen of uw eigen constitutie kunnen aanleiding geven tot het verslappen van de borsten waardoor deze naar beneden "zakken" en "leeg" lijken: de tepel staat lager dan hij zou moeten staan, er is teveel huid aanwezig en de elasticieit van de huid is sterk afgenomen. Deze zaken kunnen gecorrigeerd worden door middel van een borstlifting of mastopexie.

Het eerste dat bekeken wordt is het gewenste volume van de borst. Indien u tevreden bent met uw huidig volume, kan de tepel worden teruggeplaatst op het ideale niveau en het huidoverschot weggenomen. Het aanwezige klierweefsel wordt herschikt om u terug een mooie borst te geven. Indien u extra volume wenst, dient er met een siliconenprothese gewerkt te worden zoals bij een borstvergroting. De prothese wordt op identieke wijze geplaatst zoals bij een borstvergroting en de tepel wordt omhoog gebracht en het huidoverschot weggenomen.

Het omhoog verplaatsen van de tepel gaat gepaard met een litteken rond de tepelhof. Afhankelijk van de hoeveel huid die dient te worden weggenomen zullen er extra littekens nodig zijn om u het beste resultaat te kunnen bieden. Deze kunnen lopen van de tepelhof naar de plooi onder de borst en in de plooi onder de borst. Tijdens de preoperatieve raadpleging zal dit uitgebreid met u worden besproken en zal beslist worden welke littekens u kan verwachten.

Praktisch

  • De ingreep kan dikwijls in dagkliniek worden uitgevoerd onder algemene verdoving
  • Indien u ouder bent dan 35 jaar, dient er voor de operatie een mammografie te worden uitgevoerd
  • Het verband geplaatst tijdens de operatie dient 1 week ter plaatse te blijven
  • Een eerste controle is voorzien na 1 week
  • De eerste 6 weken draagt u best een sportBH, of een BH zonder beugels

www.plastisch-chirurgen.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.