Dr. Y. Sinove

Dr. Y. Sinove

Dr. Yves Sinove is erkend plastisch, esthetisch en reconstructief chirurg (RIZIVnr. 1-47613-21-210). Hij is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Heelkunde. Hij is tevens Fellow van het Collegium Chirurgicum Plasticum (FCCP).

 

Hij behaalde zijn diploma van algemeen arts in 2004 aan de universiteit Gent. Vervolgens volgde hij gedurende 3 jaar de opleiding tot algemeen chirurg onder leiding van Prof. Dr. B. de Hemptinne (UZ Gent) en Dr. J.P. Gillardin (OLV Aalst).

In 2007 startte hij met de opleiding tot plastisch chirurg in de dienst van Prof. Dr. S. Monstrey in het UZ Gent gedurende 4 jaar. Daar werkte hij tevens samen met Prof. Dr. Ph. Blondeel, Prof. Dr. K. Van Landuyt en Prof. Dr. M. Hamdi. Alle facetten van de plastische heelkunde kwamen hierbij aan bod. In het bijzonder borstheelkunde, zowel esthetisch als reconstructief met de meest geavenceerde microchirurgische technieken (bv. DIEP flap) en algemene reconstructieve heelkunde werden benadrukt.

Hij vervolgde deze opleiding met een fellowship in de esthetische plastische heelkunde. De focus lag hierbij op de esthetische aangezichtsheelkunde: facelift (MACS-lift), ooglidcorrectie, neuscorrectie en lipofilling van het aangezicht.

Van juli 2011 t.e.m. december 2012 was Dr. Yves Sinove staflid Plastische Heelkunde in het UZ Gent. Sinds 2012 is hij staflid in het ASZ Aalst en Wetteren.

Van 2014 tot juli 2018 was Dr. Yves Sinove ook actief in het AZ Nikolaas te Sint-Niklaas.

www.plastisch-chirurgen.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.